Gør det selv - tøjstativ af vandrør​

Tøjstativer af vandrør er et indistruelt møbel man ser mere og mere i de nordiske hjem. Trenden stammer fra New York, hvor man har en mere rå stil, som vi tager til os her i norden. Hos Simple Racks kan du enten købe et færdigt tøjstativ her eller du kan købe hver en del separat og gøre det selv her. DIY tøjstativ af vandrør Vandrør og fittings ligger i den høje ende når du går i byggemarkedet og derfor kan det ofte bedre betale sig at købe en færdig løsning. Vi tilbyder derfor ¾ sorte stål vandrør og fittings til formidable priser, du kan se dem lige her. For at hjælpe dig bedst på vej har vi lavet 3 gode råd til at lave dit eget tøjstativ af vandrør.

1. DIY tøjstativ af vandrør - Husk at fittings også fylder

.En af de største fejl når man designer sit eget tøjstativ og køber dele dertil, er at man glemmer at man også skal medregne hvad hver fitting måler. Det kan hurtigt ende som et værre puslespil, hvis du kun medregner vandrørenes mål i regnskabet. Start med at finde ud af hvor meget plads du har, tegn derefter det stativ du ønsker med ydre mål. Herefter kan du udspecificere hvad hver del måler og sikre dig det hele kan være der inden du lægger dine vare i kurven.

2. DIY tøjstativ af vandrør - Unioner bliver ofte glemt

Hvis du ikke har en union med, kan du ikke samle en firkant. Det vil sige at hvis du har en tøjstativ med 2 sektioner, skal den øverste del(firkanten) samles med 2 unioner til hver vandrette vandrør. Uden den bliver det umuligt at skrue stativet sammen da det ene gevind vil løsne og det andet spænde, hvilket betyder at opgaven er umulig. Så glem ikke unionen.

3. DIY tøjstativ af vandrør - Sorte olierede fingre og fedtede rør?

Vandrør og fittings får olie på ved produktionen. Den olie skal derfor fjernes inden du hænger dit tøj på. Det sker ofte at man glemmer at fjerne olien og man derfor får sorte oliepletter på tøjet… Det er meget ærgerligt og det er svært at få af igen. Derfor er det vigtigt at fjerne olien på vandrør og fittings med en klud 1-2 gange med rensebenzin. Olien er sort, så du skal ikke blive bekymret for at du fjerner farven fra rørene eller fittings. Lad vær med at brug noget andet end rensebenzin, da du ender med at ødelægge overfladen eller frembringe dannelse af rust.

Nu er du klar til at komme igang med at lave dit eget tøjstativ af vandrør. Du kan købe alle delene her. Hvis det er helt håbløst kan du enten købe en af vores modeller her eller du kan altid sende os tegningen med mål på mail info@simpleracks.dk og vi vil udarbejde en pris til dig og gøre vores bedste for, at hjælpe dig i mål med dine ønsker.
Scroll til toppen